Joke Vander Laenen

Joke, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omwille van de fantastische gasten.
Omdat de gesprekken zuurstof geven in deze onherbergzame tijd.
Omdat nuance belangrijk is, en ik het gevoel heb dat daar bij ZIGO echt ruimte voor is.
Omdat het heerlijk is naar een gesprek te kijken en te luisteren waarin gasten niet onderbroken of gemanipuleerd worden.
En last but not least: Omwille van de klaterende lach van Anthony Bosschem.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik besteed het meest tijd aan mijn werk en aan mijn lief, niet alleen omdat ik niet veel anders ‘mag’ doen, want ik ben dol op beiden. Kunst, muziek en literatuur zorgen al heel mijn leven voor zuurstof en verstrooiing. Ik hoop binnenkort eindelijk weer tijd te mogen besteden aan mijn vrienden en mijn ouders. Want in de ogen kijken van mijn 80-jarige vader confronteert mij snoeihard met het verglijden van de tijd.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord