Jolien Colpaert

Jolien, waarom wil je graag Mecenas worden?

Sinds een tweetal jaar luister ik naar de Podcast. Aangezien ik in het buitenland werk met Artsen Zonder Grenzen, zijn de Nederlandstalige Podcasts een manier om m’n roots met België te behouden. En niet enkel volgens de mainstream media, maar over “duurzame” thema’s. De podcast van Zigo is m’n uurtje quality-me-time per week.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Aangezien ik werk voor Artsen Zonder Grenzen als medisch verantwoordelijke, spendeer ik m’n tijd sinds dec 2018 bijna fulltime aan m’n job. Om de 6maanden tracht ik een checkin te doen met het thuisfront in België. Maar eens op terrein ben ik 200% gefocust op de medische problematiek in het project waar ik werk en tracht ik het project in goeie banen te leiden. Kost energie, zeker, maar geeft ook zoveel energie terug!

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord