Joris Hessels: braaf is niet ongevaarlijk

Lieve Helden,

Een interviewer die een interviewer interviewt over interviewen, we hadden onszelf beloofd het nooit zo ver te laten komen. Maar het hart wil wat het wil en uiteindelijk is hij langsgekomen. Wa ne keirel. 

Er zijn zo van die mensen die, wanneer we vragen wat hen drijft, een antwoord geven dat op de hele mensheid van toepassing is. Joris is zo iemand. 

Kippenvel. (Echt, kijk maar! *toont arm*)

Een beetje verliefd worden:
https://zwijgenisgeenoptie.be/joris-hessels/

Ja maar ja, zeggen ze dan tegen ons, ge kunt toch niet tegelijkertijd graag een lekker stukske sushi eten en de wereld willen veranderen? 

En dan beginnen we uit te leggen zo. Dat het een speciale gelegenheid is weet je. Dat we geen auto hebben om boodschappen te doen. Dat het maar een klein stukske sushi was. En dat sushi toch vooral rijst is. 

En dan zeggen jullie tegen ons – allé ja dat hopen wij dan – dat het oké is. Dat jullie zien dat we ons best doen. En dat de liefde voor ons als mens, groot genoeg is om onze foutjes te vergeven. Of zelf te appreciëren.

En dan zeggen wij amai dat is wel een beetje een zwaar antwoord waren wij niet gewoon over sushi aan het praten? En wandelen we zelfzeker richting de zonsondergang.

Iemand een zakdoekje?

Knielen,
Knielen,
Knielen wij neeeeder,
Tom & Anthony

ps: Heeft er iemand
pps: Hetzij in het nu
ppps: Hetzij ergens anders
pppps: Ooit
ppppps: Zonder spijt achteraf
pppppps: Midden in de nacht
ppppppps: Een durum gegeten?


Wij behangen ons kantoor met de gezichten van de mensen die zich hebben uitgeschreven van deze nieuwsbrief. Om onszelf scherp te houden. Uit dankbaarheid voor de tijden die we samen hebben beleefd. En om, in geval van nood, te weten of we hulp moeten verlenen. 

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie