Joris Van Dorpe over ons gesprek met Marian Donner

Wow, dit gesprek heeft mij echt in mijn kern geraakt, ik kreeg kippenvel, rillingen over mijn hele lichaam en moest opnieuw beginnen denken over de fundamentele vraag waarom ik hier eigenlijk ben. Deze wereld en het ‘systeem’ zoals we het nu kennen is tot stand gekomen door middel van politieke beslissingen. Enkel via een antithese, die tegenover deze these van het systeem staat, in de vorm van ideologie en politieke beslissingen zullen we tot een mooiere synthese kunnen komen. Vanaf dit moment zal ik mij afvragen hoe ik mee kan helpen bouwen aan deze antithese, de clash tussen these en antithese en de uiteindelijke vorming van de synthese. Onderweg ga ik proberen mijn eigen spel te spelen en zal haar uitdrukking ‘gezond moeten zijn om het spel mee te blijven spelen’ mij als student in de biotechnologie vermoedelijk vaak doen twijfelen over logische informatie.
Heel veel dank voor dit gesprek.