Julie De Bock

Julie, waarom wil je graag Mecenas worden?

Mijn vriend en ik zijn nog volop op zoek naar onszelf. We werken beiden in finance maar piekeren dagelijks waar dit ons gaat brengen en hoe we op onze manier iets waardevol kunnen betekenen en bijdragen aan de maatschappij. Het luisteren naar inspirerende mensen die jullie uitnodigen helpt ons om stukje voor stukje onze richting binnen de maatschappij verder uit te tekenen.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Tijd en aandacht hebben nu een verkeerde balans, er gaat teveel tijd naar werk en te weinig naar waar er aandacht zou moeten gaan. Het belang van onderwijs, een gezond lichaam en gelijkheid van de mensheid in al zijn facetten zijn zaken waaraan wij veel meer aandacht en tijd aan zouden willen schenken.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord