Karine Van Doninck: ik wil een voorzet zijn

Zachte zielen,

“Denken op lange termijn” en “het toeval herwaarderen”, het zijn pleidooien die we vaker horen. Maar al te vaak missen ze de inhoudelijke weerhaakjes om zich echt in onze breinen en harten vast te zetten. En ons zo te verlossen van de alles-moet-snel-en-zeker-dictatuur.

We hadden klaarblijkelijk Karine Van Doninck nodig. Een van de meest toonaangevende en bevlogen wetenschapsters die ons land rijk is. Niet bang om te verdedigen wat kwetsbaar is (cool), om verantwoordelijkheid op te nemen waar roekeloosheid dreigt (dank u) en om ons woorden als weerhaakjes te geven. Opdat we niet zouden vergeten wat belangrijk is (ja!). 

Bekijk of beluister hier gratis het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/karine-van-doninck/

(We hebben in deze onzekere tijden meer dan ooit mensen nodig die Zwijgen is geen optie, als veilige ruimte voor diepgaande gesprekken, beschermen. Klik hier om meer te lezen over ons Mecenaat.) 

Hier zijn we weer. En we herinneren ons al te goed de vorige keer. Stille straten. Luide gsm’s. Op grote afstand van ieder die je graag dichtbij houdt. 

Er is altijd tijd voor hoop. En voor geloof. Dat we het ook deze keer, allen samen, te boven komen. Maar soms kan het geen kwaad om ons, allen samen, af te vragen: wat als het niet lukt? Ook dat is troost.

Zo nabij als we kunnen zijn,
Tom & Anthony

ps: Vriendschap,
pps: declameerde hij,
ppps: is elkaar de waarheid zeggen.
pppps: Lucas,
ppppps: antwoordde hij,
pppppps: je praat tegen de spiegel.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Zoals eerste minister Jambon het treffend verwoordde aan onze collega’s van de schrijvende media: dit is niet het moment voor burgers om te klikken op uitschrijflinks onder nieuwsbrieven. Geef hem maar eens ongelijk!

Elke ochtend lopen we eens langs om liefdevol onze wang te drukken tegen de koele gevelstenen van Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie