Katrien Duquet

Katrien, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat ik het al veel langer had moeten doen. Omdat de gesprekken inspireren, hoop en energie geven. Omdat jullie broodnodig zijn, voor mij persoonlijk als hoop in barre tijden en als tegengewicht tegen de dreigende hardheid. Omdat geven leuker is dan krijgen, maar ik door dit te geven zeker meer terugkrijg. Omdat ik jullie moet bedanken voor de al beluisterde gesprekken en het vinden van al die straffe mensen.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Aan hoop vinden in kleine dingen. Aan kleine successen in moeilijke tijden. Gisteren en morgen aan de nog steeds niet gevochten strijd tegen vergevorderde HIV in Malawi. Vandaag aan wat energie vinden om die strijd verder te strijden, aan een lange yogasessie aan de voet van Chididi mountain, een blijtbui om de zwaarte van de week, aan het kijken de lach naar straatarme kinderen die een gevonden kapotte schoen in racecar omtoveren, aan Bao spelen op Nsanje market, aan een foto trekken van de maan en die naar een prachtig mens in België te sturen in de hoop er een terug te krijgen van de Belgische versie (een ritueel dat met mij meereist en in zijn eenvoud mij steeds weer kracht geeft), aan hier iets te schrijven waarvan ik niet zeker ben of het op de vraag antwoordt met het risico meliger dan nodig te zijn.

Cool Katrien, we zijn echt blij en dankbaar dat je erbij bent. Dankzij jouw steun kunnen we Zwijgen is geen optie blijven maken. We hopen dat je bij ons veel fijne mensen ontmoet en dat we dankzij jouw tips en feedback nog veel schone gesprekken kunnen voeren. Tot snel!

Je kan Katrien mee verwelkomen in de commentaren onderaan deze post.

Geef een antwoord