Katrien Goossens

Katrien, waarom wil je graag Mecenas worden?

ZIGO slaagt erin om mensen het woord te geven die op een zachtaardige en authentieke manier lef hebben. Ze roepen niet enkel wat mis loopt, maar nemen initiatief om moois op te bouwen. Dat zij aandacht krijgen is goed, belangrijk zelfs.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik ben met overtuiging moeder van drie grote kinderen, leef op van contacten met mensen rondom mij en hou van fietsen. Ik werk voor een NGO die sterk is in de opvang van kinderen, wereldwijd. Samen met m’n collega’s van diverse pluimage ben ik verantwoordelijk voor de opvang van 10 niet begeleide minderjarige vluchtelingen in Leuven. We bieden hen een familiale, warme en ondersteunende thuis waar ze op adem kunnen komen. Op hun tempo stimuleren we ze om te groeien en hun talenten te ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht deze jongeren te leren kennen. Hen helpen om een leven op poten te zetten geeft me tonnen energie.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord