Katy Thiriaux over ons gesprek met Naima Charkaoui

Interessant. Toch vind ik het debat rond polarisering moeilijk. Voor mij ligt het pijnpunt eerder in gebrek aan nuance bij mensen dan wel het feit dat je een mening uit. Leren luisteren naar elkaar, achtergrond verzamelen voor wat je zegt en wat je hoort en niet zomaar iemand in een hokje stoppen, context bekijken. En tegelijk daarbij de vrijheid voelen om te mogen zeggen wat je denkt. Beide staan vandaag een beetje op de helling. Onderwijs is zo cruciaal om verder te leren denken ook in het hoofd van anderen. En daar horen breed denkende leerkrachten bij met of zonder hoofddoek of wat dan ook :).
Vooral blijven doorgaan met die gesprekken, heerlijk.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony