Katy Vancoillie

Katy, waarom wil je graag Mecenas worden?

Het is mijn diepste geloof dat iedereen een positief verschil kan maken, klein of groot. En jullie doen dat absoluut met zijn podcasts! Het is een verademing – in deze tijd waar snelheid domineert – dat jullie de tijd nemen om echt in de ontmoeting te gaan met jullie gasten. Ik hou van jullie nieuwsgierigheid en openheid en van de gretigheid naar nieuwe informatie. Van jullie zoektocht doorheen tal van disciplines naar (mogelijke) antwoorden voor belangrijke vragen van deze tijd. Ik heb dankzij ZIGO al veel (nieuwe) inspirerende (jonge) mensen beter leren kennen en ben daar dankbaar voor. Dit tijdsgewricht heeft nood aan het bovenspitten aan deze inspirerende engagerende voorbeelden van bijzondere mensen die gaan voor positieve impact. Ik beluisterde de afgelopen maanden al jullie afleveringen en kijk uit naar elke nieuwe die eraan komt. Zigo heeft er een grote fan bij!

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik zit wat in een tussenfase. Ik heb net een bedrijfje opgestart met als naam “the future is bright”, omdat ik daar steevast in geloof.
Heb de laatste jaren met ontzettend veel goesting en enthousiasme samengewerkt met jongeren tussen 18 en 22. Ik noem ze dwarsdenkers en zinzoekers, inspirerende jongeren die dingen anders zien voor de toekomst. Het soort van jongeren dat schoolmoe werd, en in het onderwijs hun intrinsieke kwaliteiten nooit gehonoreerd zagen. Ik heb voor hen een thuisplek gecreëerd (prof bachelor) waar ze voluit zichzelf konden zijn, zich gewaardeerd voelden, waar ze konden oefenen in toekomstgerichte competenties, in ondernemerschap, in zelfkennis en waar ze les kregen van topexperten in het brede domein van innovatie. Ik ben oprecht blij als ik zie hoe transformerende de opleiding voor hen geworden is.
Niets is voor altijd, contexten wijzigen dus is 2020 weer een jaar voor een nieuw begin, om nieuwe zaken te verkennen die mij boeien en enthousiast maken. Er is zoveel te doen …

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord