Kevin Tinel

Kevin, waarom wil je graag Mecenas worden?

Het leven is zo kort. Laten we er iets zinvols mee doen. Het juiste doen. Maar wat? En wat is dat, ‘zinvol’? Wat is dat dan, ‘het juiste?’
Eindelijk een platform voor mensen die ‘in de diepte’ gaan. Stemmen, gedachten, meningen, overwegingen, twijfels, kennis, inzicht, daden!
De openheid waarmee de gasten spreken helpt de zoekende en twijfelende mens zich orienteren in de oneindige veelheid van mogelijkheden en schijnbare onmogelijkheden die de wereld en het leven in de aanbieding hebben.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik spendeer mijn tijd aan die dingen waar de meeste mensen hun tijd aan besteden.
Voor mij is de manier waarop, de kwaliteit, van belang.
– Als ondernemer lever ik ecologisch schilderwerk en afwerking, samen met mijn vennoot in de kleinschalige firma Art d’Eco. Zo kan ik mijn groen gevoel gestalte geven. Dikwijls goesting om het groter aan te pakken, want zeer veel werk, en het bedrieglijke gevoel dat je pas zo echt iets ten goede veranderd aan de wereld. Maar hoe groot moet je zijn, eer je maar een beetje “impact” hebt? Toch maar klein en fijn dan…
– Ik tracht me niet te verliezen in enkel werken werken, maar ook een aanwezige vader te zijn voor m’n vier kinderen, en een goede tandem te zijn met m’n vrouw. Er zijn al zovele gebroken gezinnen en kinderzielen…
– Vele kinderen, vele kamers. Ik lijk wel gedoemd tot eeuwig verbouwen. En eeuwig gedoemd om alles naar beste vermogen te willen doen – ondanks het besef daarvan. Dat duurt dan net iets langer, maar geeft zoveel voldoening.
– Doorheen alles: denken, denken, beschouwen, kijken, luisteren. Naar binnen en naar buiten. Nieuwsgierig naar de binnenkant en achterkant, twijfelend, nuancerend, traag tot een mening komend.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord