Klaas Gerarts

Klaas, waarom wil je graag Mecenas worden?

Door de job die ik doe (witwas onderzoeker in een financiële instelling) word ik dagelijks geconfronteerd met ons systeem. Een systeem dat zich danig goed zelf in stand weet te houden en waarbij nieuwe inzichten vaak worden afgedaan als larie of idealisme. Mijn visie is anders. Meer open, menslievender en vooral écht duurzamer en eerlijker. Aangezien zwijgen daarom ook écht geen optie is, vind ik jullie bijdrage enorm waardevol! Waarvoor dank.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Zoals ik reeds zei, is ‘het systeem’ iets waar ik dagelijks mee geconfronteerd word. Het besef dat het bestaat, het daardoor ook kunnen benoemen is één ding. Ik ben anderzijds, door de job die ik doe, ook in staat om cijfermatig (op geldvlak) dat systeem te kunnen waarnemen. Het voelt soms als vechten tegen de bierkaai. Jullie initiatieven en gesprekken zorgen ervoor dat er af en toe ook echt bier staat op de kaai.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord