Lies Daenen

Lies, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik vind jullie gesprekken bijzonder waardevol. De manier jullie met respect, aandacht, diepgang, … luisteren. Een aantal gesprekken blijven echt hangen. Ik spreek er ook regelmatig over met vrienden, deel linken, …

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

ik ben kunstenaar, procesbegeleider en filosofe. Ik begeleid steden en gemeenten om een duurzame toekomst te ontwikkelen, rekening houdend met hun eigenheid en hoe bewoners die ervaren. Ik begeleid hen ook bij herdenkingsrituelen voor ‘corona-slachtoffers’. Momenteel ontwikkel ik een kunstproject dat verbinding zoekt tussen lagen van tijd en ruimte.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord