Liesbeth Van Parys

Liesbeth, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik ben enthousiast ‘consument’ ben van ZIGO-podcast en wil mijn gebruik vergoeden.
De reden dat ik graag naar de ZIGO podcast luister, is dat de in de podcast pertinente maatschappelijke vraagstukken op een laagdrempelige en boeiende manier aan bod komen. Met mijn bijdrage wil ik ZIGO ondersteunen zodat jullie deze bijdragen kunnen blijven maken en daar een ruim en divers publiek mee kunnen bereiken.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

In de wereld staan, ervaar ik als voortdurend een balans zoeken tussen korte en lange termijn doelen. Als moeder van twee jonge kinderen beoog ik elke dag een goede balans te vinden tussen tijd met hen doorbrengen en ze eigen ruimte te geven; voor hen te zorgen en hen uit te dagen; hen te laten genieten van het nu en tegelijk bewust te maken van de impact die ze hebben op de omgeving. In mijn job als service designer begeleid ik organisaties in het realiseren van diensten die een passend antwoord bieden op actuele uitdagingen van gebruikers, en zet ik hen tegelijk aan om nu al werk te maken van uitdagingen van de toekomst. Als vrijwilliger in een vereniging waar armen het woord nemen, ben ik een klankbord voor mensen die elke dag overleven en verruim ik al doende mijn blik op sociale systemen. Als lid van de maatschappij weeg ik voortdurend keuzes af: wat maakt me nu gelukkig versus wat maakt ons allen beter op lange termijn. Voortdurend afwegen en geregeld geconfronteerd worden met situaties die niet zomaar op te lossen zijn, kan al es vermoeien. Gelukkig weegt de voldoening en de energie die voortvloeien uit het maken van weloverwegen keuzes en er zijn voor anderen er ruimschoots tegen op.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord