Lionel Devlieger: De tanker bijsturen

Bruisende bubbels,

Ai ai ai. Wie met zijn vinger een beetje begint te duwen op ‘circulair bouwen’ merkt heel snel wat voor een pijnlijke plek dat is. Leren hoe circulair bouwen precies in z’n werk gaat, dat is alles ontdekken wat er momenteel misloopt in één van de grootste sectoren in ons land: den bouw.

Gelukkig hadden we aan Lionel een zachtmoedige leermeester. Iemand die met minzame lach en zoetgevooisde stem sloeg en dan zalfde. De problemen schetste en dan de mogelijke oplossing aanbracht. Ons defaitisme begreep en ons enthousiasme aanwakkerde.

Lionel richtte mee Rotor op, pionier in het circulair bouwen. En het is pas sinds ons gesprek duidelijk geworden waarom hij zijn goede luim nog niet is verloren. Lionel houdt oprecht van materialen en vakmanschap. Daar kunnen we van leren.

Bekijk of beluister hier gratis het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/lionel-devlieger/

Wij mensbeesten ontlenen onze status veel te vaak aan dure, milieuonvriendelijke bagger, zo leerden we van Lionel. Als mogelijke oplossing noemt hij de Légion d’honneur: een simpel lintje dat door de Fransozen is uitgevonden voor haar meest toonaangevende burgers.

Dat treft, zo dachten wij. Elke Mecenas krijgt van ons immers een hy-per exclusieve pin toegestuurd. Samen met een schone brief. En zo proberen wij ook ons bescheiden steentje bij te dragen aan een wereld vol milieuvriendelijke status.

Ook een steentje bijdragen? Klik hier en word Mecenas van Zwijgen is geen optie. Na een aflaat van Paus Franciscus de snelste manier richting de Hemel.

Uw zeer verkleefde,
Freek, Tom & Anthony

ps: Pal in het centrum
pps: van het schone Antwerpen
ppps: vind je veilig verstopt
pppps: een paar schattige
ppppps: Chimpansees.
pppppps: Ook zien?
ppppppps: Bezoek het stadhuis. 


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Onderin onze wasmand vonden wij een vergeten uitschrijflink. Te smerig om op te klikken, maar als je een weekje wacht, bezorgen we jou een fris gestreken exemplaar. Bedankt voor jouw geduld.

In deze nieuwsbrief staat een leugen. Ze gaat als volgt: Deze nieuwsbrief werd geschreven vanuit (pas op, hier komt ze) Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie