Lisa Van Renterghem

Lisa, waarom wil je graag Mecenas worden?

Vanuit een intuïtief gevoel vindt ik dat we als maatschappij zorg moeten dragen voor onszelf, voor elkaar en voor onze leefwereld. Van hieruit kan ik met bepaalde (rechtste conservatieve) stromingen niet akkoord gaan. Maar vaak merk ik in gesprek met de andere dat het mezelf aan taal/woorden/argumenten ontbreekt om mijn intuïtieve mening te onderbouwen. Zwijgen is geen optie helpt me om woorden te geven aan mijn intuïtief gevoel om zo het gesprek met de andere aan te gaan.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Achtergrond: Ik kom uit een groot gezin en ben opgegroeid en woon nog steeds in een erg welgestelde regio. In mijn nabije omgeving ben ik erg weinig in contact gekomen met thema’s zoals armoede, racisme, migratieproblematiek, … Ik heb de luxe me geen grote zorgen te moeten maken (ik heb een goeie job en heb werkzekerheid, op financieel vlak ben ik zorgeloos, ik heb een prachtig gezinnetje en een sterk sociaal net).
Ik ben recent mama geworden. Dit heeft toch wel wat getriggerd: een baby kiest niet waar op de wereld, in welke tijd en bij welke ouders het geboren wordt. Zovele kindjes (zo kwetsbaar en afhankelijk van hun omgeving) komen terecht in moeilijke omstandigheden en zullen moeten vechten om dezelfde kansen te krijgen die ik in mijn schoot geworpen kreeg. Er is zoveel ongelijkheid en het is een loterij aan welke kant je geboren wordt.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord