Luk Vanmaercke: Het is ok om gewoon te zijn

Lieve Helden,

Luk was een topfiguur in de coulissen van de politiek. Bij de studiedienst van CD&V, waar hij het idee lanceerde voor quota op de kieslijsten, maar ook als vertrouweling van onder andere Wouter Beke en Marianne Thyssen. En nu is hij hoofdredacteur. Van Kerk & Leven.

We praten met Luk over politiek. Een beetje. Waarom hij vandaag in die wereld niet meer wil vertoeven. En wanneer hij begint te spreken over spiritualiteit, over hoe het voelt om te geloven, over de verhouding tussen religie en wetenschap en over de jezuïeten, dan weet je meteen waarom.

Kijk hiernaar. Het gaat deugd doen.

Het volledige gesprek luister of kijk je hier:
https://zwijgenisgeenoptie.be/luk-vanmaercke/

“Jongens, we gaan 5 minuten later moeten beginnen, er staan nog 100 mensen aan te schuiven.” We zijn nog aan het bekomen van onze Soiree gisteren. Zo. Veel. Volk. En schoon volk! Dank u. De speech die Anthony gisteren gaf – Een goed leven, wat is dat? – kan je hier herlezen. Of delen.

En er kwamen gisteren een paar dozen toe. Zware dozen. Daar bleek ons eerste boek in te zitten! “Waarom zwijgen geen optie is“, geschreven door Anthony en met liefde uitgegeven in briefvorm. Om zelf te lezen maar daarna ook door te geven. Je kan het boek nu hier kopen.

Normaal delen we niet graag berichten over onszelf, maar het stuk dat De Morgen journalist Freek Evers over Zwijgen is geen optie schreef, is zo mooi dat we het jullie niet willen onthouden. ‘Je zal bij ons geen waarheid vinden, wel hoop

Vind je het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan luisteren?
Word dan nu Mecenas van Zwijgen is geen optie.

Amai,
Tom & Anthony

ps: Soms voel je
pps: Heel duidelijk
ppps: Dit is een kater
pppps: Moest ik nog iets doen?
ppppps: Misschien later.


Als je daarna belooft om nooit meer de pluisjes uit je navel te halen, mag je hier uitschrijven van deze nieuwsbrief: Unsubscribe

Als Dag Allemaal ons op de cover wil zetten, stuur ze dan gerust naar Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord