Luna Vermeire

Luna, waarom wil je graag Mecenas worden?

De voorbije twee jaar heb ik door zelf gratis toegang te hebben gehad tot jullie gesprekken zoveel geleerd dat ik nu tot het besluit kom dat ik ook iets mag beginnen terug geven. Ook fijn natuurlijk om toegang te krijgen tot nog meer informatie, maar dat is zelfs niet per se een must ;) Ik ervaar jullie als een platform dat naarstig opzoek is naar hoopvolle, ambitieuze, kritische perspectieven en initiatieven en dit doet deugd. Dit is zinvol! En ik sta echt achter wat jullie hier bijeenbrengen!

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Als kunstenaar vraag ik me af hoe de huidige wereld vorm krijgt. Met de pandemie voelt die vraag urgenter dan ooit en zoals ieder persoon is het zoeken naar waar ik plaats wil nemen in deze wereld. In de kunst, maar evengoed op politiek, economisch, globaal, sociaal vlak! Het is zoeken naar wat voor mensen we kunnen zijn en het is interessant te luisteren en te raad te kunnen komen bij mensen die dingen weten over onderwerpen waar je enkel vol verwondering of verontwaardiging naar kan luisteren en van kan bijleren. In deze ‘asociale’ toestand van social distancing en virale angsten voelt het belangrijk terug dichter bij elkaar te komen door kennis, ervaring en die te delen!

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord