Maarten Van Lersberghe

Maarten, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat dit een van de weinige platformen is die ruimte geeft aan diepe gesprekken, vertwijfeling en dit in een heel puur kader. En zwart-wit is ook gewoon heel cool!

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik ben dagelijks heel intensief bezig met bewegen (Ido Portal Methode, www.idoportal.com) in Gent (www.MODEST.gent). Onze kijk op beweging is niet-dogmatisch en gaat heel breed, wat me ook andere levensvragen en zaken deed overdenken. Vanuit dat vertrekpunt vind ik het geweldig om te zien hoe ‘deskundigen’ aan jullie tafel een stap achteruit kunnen zetten en hun ‘veld’ in het globale plaatje kunnen zetten. Dat vind ik een kunst op zich, zeker in dit tijdperk van overinformatie waar je hoofd/bijzaak steeds moeilijker kan onderscheiden.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord