Marian Donner: Het probleem ligt hoger

Geachte Hoogwaardigheidsbekleders,

We weten niet hoe het met jou zit, maar bij ons is de combinatie van het klimaatprobleem, ongelijkheid, discriminatie, vluchtelingen en polarisering – om er maar een paar te noemen – reden genoeg om ons af en toe persoonlijk stinkend schuldig te voelen.

En toen was er Marian.

Marian schreef het zelfverwoestingsboek. Een groot pleidooi om de verantwoordelijkheid voor alle wereldproblemen vooral niet bij onszelf (of bij andere individuen) te leggen. Niet alleen omdat het niet leuk is. Maar omdat het individualiseren van grote problemen een afleiding is van waar het echt schort. Hoger.

Dit gesprek mag je niet missen.

Bekijk of beluister gratis het volledige gesprek:
Https://zwijgenisgeenoptie.be/marian-donner/

Lees meer over het Mecenaat als je het belangrijk vindt dat iedereen gratis naar onze gesprekken kan kijken.

Kan je geen Mecenas worden maar ben je wel dankbaar dat anderen ervoor zorgen dat je gratis naar onze gesprekken kan kijken of luisteren? Laat hen hier weten wat ZIGO al voor jou betekend heeft. We geven het door!

Samen naar een ZIGO aflevering kijken is – dat weten wij uit ervaring – nog plezanter dan alleen. Daarom willen we jullie helpen om ZIGO Salons te organiseren: kleine bijeenkomsten waarin samen naar een aflevering gekeken wordt. Lijkt je dat wat? Dan vind je hier alle details.

Oh, en mogen we jou deze keer extra hard wijzen op de ‘show notes’ onderaan elke video? Tom steekt daar elke keer veel werk, liefde en plezier in. En dat valt op. Vinden wij.

In het grootste vertrouwen,
Tom & Anthony

ps: Anthony
pps: was geïnspireerd
ppps: door Marian haar oproep
pppps: om ‘nee’ te zeggen
ppppps: wanneer het jou niet aanstaat.
pppppps: Daarom is er deze tekst:
Pppppppps: Nee.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Van heinde en verre kwamen ze. Het woord verspreidde zich razendsnel. Er had iemand op de uitschrijflink geklikt en ze had het overleefd. ‘Een unicum!’ riep de menigte in koor, ‘de verlosser is eindelijk onder ons!’.

Als je eens een leeg kantoor wil zien omdat alle medewerkers bang zijn van het virus, kom dan kijken in Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie