Mark Lens

Mark, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat ik graag contact wil met gelijkgestemden. Ik heb heel mijn leven vooral geld geschonken aan liefdadigheidswerk organisaties omdat dat hetgeen was wat ik het meest had, ik had geen tijd. Vorig jaar heb ik besloten om als IT-ondernemer 25% van mijn tijd en kennis te spenderen aan kansarmoede. Zo heb ik oa. nu een platform ter beschikking om fundraising disruptief te veranderen (https://www.ovwb.be – Ondernemers Voor een Warm Belgie – dat openstaat voor elke organisatie). Op deze manier kan elke organisatie veel sneller en gestructureerd geld inzamelen.
Voor mij is het vrij nieuw om me actief (niet allen geld doneren) in te zetten voor kansarmoede als ondernemer. Ik wil leren van anderen, weten wat er leeft, een relatienetwerk opbouwen in de socialesector om zo ook andere ondernemers te inspireren hetzelfde te doen. Zelf doneren we jaarlijks 1-5 % van onze winst aan kansarmoede en mogen onze werknemers 1 dag per jaar vrijwilligerswerk te volbrengen bij een goed doel naar keuze. We betalen die dag als “normaal gewerkt”

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik verdeel mijn tijd als ondernemen gelijkmatig over : 25% mijn gezin, 25% aan kansarmoede, 25% aan mijn vrienden en 25% aan mijn bedrijven als visionair voor innovatie en business development. Afgelopen jaren heb ik me sterk verdiept in kansarmoede en 2 charity initiatieven gestart : https://www.promobutler.foundation en sinds vorige week https://www.ovwb.be (Ondernemers Voor een Warm Belgie) – notebooks en fondsen inzamelen voor kinderen uit kansarme gezinnen

Geef een antwoord