Mark Mendonck over ons Grote Vraag: Hoe veranderen we het systeem?

Beste verlichting brengende ZIGO medewerkers/organisatoren,

Verhelderend en motiverend gesprek/analyse want, ik doe het alvast niet meer of probeer de verheerlijking van meer en meer verdienen ten koste van je eigen integriteit en ter bevestiging van het perverse systeem, te vermijden, tot grote verbazing van je meerdere die geen beloning meer overhoudt je te motiveren om het beste uit je zelf te halen, maar opzoek moet naar een manier intrinsieke motivatoren te vinden. Je merkt dat dit voor vele mensen de moeilijkste manier is om mensen te stimuleren. Geld op tafel leggen si zoveel makkelijker. Zelfs een vzw is slachtoffer van het systeem terwijl diezelfde organisatie ooit met andere doelstellingen werd opgericht. Ik spreek spreek hier nu bvb. over de vele maatwerkbedrijven waarin ikzelf reeds meer dan 25 jaar tewerk gesteld ben.
Door mijn individuele actie tracht ik op een bescheiden manier anderen te inspireren, door mijn kleine analyses en gedachten neer te pennen directie en HR-medewerkers te beïnvloeden.
Jullie zijn niet alleen de de bevestiging van veel van mijn vermoedens, maar eveneens een grote inspiratiebron deze ingeslagen weg te blijven volgen, al is deze niet altijd de gemakkelijkste.

Merci.

Mark Mendonck