Marko Walhout

Marko, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat werkelijk vrij spreken en filosoferen over maatschappelijke onderwerpen eigenlijk nooit in de spotlight staat, en dit heel hard nodig is. Alle talkshows op tv hebben een hiërarchische leiband die gericht is op iemands’ definitie van succes. Ik tref hier een verwondering en interesse die ik node mis op andere platforms.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik probeer een balans te vinden tussen wat ik (aan)kan en wat ik zou willen bereiken. Ik ben een begenadigd ingenieur en manager op hoog niveau, echter, de bedrijven die mij graag hebben ontbreekt het aan visie op menselijk niveau. Bedrijfsmatige kpi vs zingeving en duurzaamheid is een veruit onderschat en onderbelicht probleem waar ik veel van weet, veel mee kan, echter: wie betaald mijn salaris terwijl ik daar actie op neem…

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord