Marleen Van Poeck

Marleen, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat ik al zoveel deugd gehad heb van de gesprekken. Sommige gasten leggen zo glashelder uit wat ik voel maar soms moeilijk onder woorden kan brengen. En sommige gasten voegen daar verrassende uitbreidingen aan toe!

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Aan mijn gezin. Aan gesprekken met mijn in de klimaatbeweging en BLM geëngageerde tieners. Ikzelf ben tot mijn dertigste in de klimaat- en N/Z-beweging zeer actief geweest (Friends of the Earth, Greenpeace, Oxfam) en heb ook deelgenomen aan de gemeentepolitiek via participatie in de milieuraad en het lokaal overleg kinderopvang. Ik ben van al mijn engagement en te zien hoe weinig er verandert in goede zin cynisch geworden, en vind dit niet leuk of constructief maar zit daar door eigen ervaring in vast. Jullie gesprekken geven me hoop.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord