Maxim Februari: Noblesse oblige

Hartelijkste vrienden,

De naam van Maxim Februari hoef je in Nederland maar voor de helft uit te spreken – je mag kiezen welke helft – en iedereen weet over wie je het hebt. Een autoriteit is het, toch wel. Met vlijmscherpe pen en doordachte stem draagt hij er bij aan het publiek debat.

Zijn boeken belandden hier het afgelopen jaar op de stapel ‘gelezen en goedgekeurd’ en dus wilden we hem heel graag spreken. Over de onbestaande homo economicus, over technologie, over (hoe elitair) kunst (soms kan zijn), over noblesse oblige, over veiligheid.

Over het leven.
En hoe schoon dat is.

Bekijk of beluister gratis het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/maxim-februari/

Vind je het belangrijk dat wij blijven bestaan? Lees dan hier meer over het Mecenaat van Zwijgen is geen optie.

Hoe gaat het met de verveling? Sta je nog wel op tijd op? Hoe ziet jouw dagschema eruit? Mediteer je wel voldoende? Drink je niet teveel alcohol? Hou je de kinderen wel zinvol bezig? Je doet toch genoeg aan lichaamsbeweging? Stuur je elke avond wel een rapportje van wat je thuis hebt gedaan van werk? Skype je wel voldoende met jouw vrienden?

Corona maakt de verantwoordelijkheid die bij jou als individu wordt gelegd niet kleiner. Wauw. Wij hebben op die vragen geen antwoord. Zeker geen bevredigend. Dus antwoorden we met een nieuwe vraag.

Zijn de zwaksten in onze samenleving,
diegene die moeten krabben om rond te komen,
diegene die ook in andere tijden geen mens te zien krijgen,
diegene die opgroeien in beschimmelde woningen tussen schreeuwende ouders,
zijn zij beter of slechter af dan voor deze crisis?

Juist.

Tot volgende week,
Tom & Anthony

ps: Alle achttienjarigen
pps: die twijfelden
ppps: mama papa
pppps: wat moet ik gaan studeren?
ppppps: kijken dankbaar
pppppps: naar omhoog
ppppppps: en schreeuwen luidkeels
pppppppps: viroloog.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Bij diegenen die ervoor kiezen zich uit te schrijven voor onze nieuwsbrief, komen we morgen al het toiletpapier ophalen.

Onze kantoren liggen er verlaten bij, onze opnamestudio ook. Ga gerust de spinnenwebben wegpoetsen in Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie