Wat is het Mecenaat?

Wanneer cynisme ons van de wereld vervreemdt, brengt een eerlijk gesprek ons terug dichter bij elkaar. Naar een plek in het midden waar we samen aan oplossingen kunnen beginnen bouwen. 

Onze gesprekken zijn gratis beschikbaar. Voor iedereen, overal ter wereld en wie weet voor altijd. Dit is enkel mogelijk door de financiële bijdrage van onze mecenassen, de kern van Zwijgen is geen optie. Het is een club van verschillende mensen die twee belangrijke eigenschappen delen: ze zijn nieuwsgierig en ze hopen een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de wereld. Er zijn studenten en gepensioneerden die €10/maand geven, maar ook ondernemers die €1.000/jaar storten en ambtenaren die €25/maand bijdragen.

Mecenaat - Zwijgen is geen optie

Je herkent onze gevarieerde club aan de mecenas pin. Twee touwen die elkaar stevig vast houden. Met losse eindjes, want we zoeken niet naar één juiste waarheid, er bestaan er veel naast elkaar. Zo wordt het gemakkelijk om via de pin andere Mecenassen te spotten. En kan je aan de wereld laten zien dat je een Mecenas bent. Dat je bereid bent luidop te twijfelen, dat er met jou gepraat kan worden.

Wat krijg je er voor terug?

  • Gesprekken die we dankzij jou gratis kunnen blijven verspreiden
  • Toegang tot onze online community, waar je gelijkgestemden kan ontmoeten.
  • Onze Mecenas pin, ontworpen door Gerard van Afreux (danku Gerard!)
  • Toegang tot onze PS-reeks, waarin we napraten over de gesprekken en orde proberen scheppen in onze chaos.
  • 20% korting in onze webshop

Touw Gerard Mecenaat

Een veilige plek

Zwijgen is geen optie is voor ons meer dan video’s en podcasts. Het is een mooie plek waar we al vijf jaar met veel liefde aan werken. Geen plek voor ons alleen, maar één waar plaats is voor iedereen die op zoek is naar een goed gesprek. Een omgeving waar nuance, twijfel en veranderen van mening mag.

Die plek wordt bewoond en krijgt vorm door onze Mecenassen. Samen zoeken we brillen om door te kijken. Samen gaan we in gesprek rond thema’s waar we anders niet over durven praten. Samen proberen we los te komen van de waan van de dag.

De wereld kijkt

Onze gesprekken zijn gratis beschikbaar voor iedereen, en dat is niet zomaar. We vinden het belangrijk dat onze video’s getoond kunnen worden in scholen en in boardrooms, op festivals en in theaterzalen. 

Eind 2020 tikten we af op 5M views, schreven 10.000 extra mensen zich in op onze nieuwsbrief en halen we bijna 30K likes op facebook. Impact maken, quoi! Merci mecenassen!

Mediaplatformen als Knack, Humo en De Morgen gebruiken en delen onze gesprekken omdat ze vinden dat het stemmen zijn die gehoord moeten worden. Zo dragen we met onze nuance bij aan de kwaliteit van het publieke debat.

Wat als financieel bijdragen niet lukt?

Wij willen iedereen de kans geven om aan te sluiten bij ons Mecenaat, los van financiële mogelijkheden. Wil je graag meegenieten van onze veilige plek, maar zit het jou financieel niet mee? Stuur ons dan een mailtje.

Deze mensen zijn net Mecenas geworden

Karla Claus

Karla, waarom wil je graag Mecenas worden? Ik werk in derde wereldlanden, ben veel onderweg en vaak geconfronteerd met de realiteit van deze wereld, onze wereld. De gevoerde gesprekken intrigeren en interesseren me, geven me inzicht en de opportuniteit om dingen in perspectief te zetten. Waar besteed je in jouw… Meer lezen

Lies Terryn

Lies, waarom wil je graag Mecenas worden? Omdat ik jullie gesprekken zo waardevol en verrijkend vind. Ze verruimen onze blik en verdiepen op hun beurt andere gesprekken. Mensen die de wereld mooier maken vanuit hun buik moeten worden gesteund. Bij deze mijn steentje. Waar besteed je in jouw leven eigenlijk… Meer lezen

Pauline Holvoet

Pauline, waarom wil je graag Mecenas worden? Om mijn blik te blijven verruimen en nuance te blijven vinden. Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig? Mijn kind Meer lezen