Michel Peeters over ons gesprek met Marieke De Maré

Boeiend gesprek! Ik geloof eerder in ‘geen’ lijn dan in een op- OF neergaande lijn. De lijn loopt zoals ze loopt en het gaat erom over hoe je ermee omgaat. De richting van de lijn lijkt mij veel minder relevant als wel het feit van onderweg te zijn.

Verlangen naar ontroostbaarheid vind ik een heel moeilijke statement. Niet willen getroost worden? Ongeacht hoe zwaar of speciaal de omstandigheid op dat moment is? Ik kan het me niet voorstellen! Troosten en getroost willen worden lijkt me fundamenteel menselijk.
Een lang statement van de Dalai Lama raakt voor mij heel sterk aan dit concept van ontroostbaarheid of misschien net ‘troostnodigheid’.
“May I become at all times, both now and forever
A protector for those without protection
A guide for those who have lost their way
A ship voor those with oceans to cross
A bridge for those with rivers to cross
A sanctuary for those in danger
A lamp for those without light
A place of refuge for those who lack shelter
And a servant to all in need.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony