Michèle Vermeire

Michèle, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik word telkens weer geraakt door jullie gesprekken. Ze zijn als voedsel voor mijn geest en ziel. Ze blijven meestal ook nazinderen en doen me wat dieper nadenken. Daar wil ik graag aan bijdragen.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Aan heel uiteenlopende zaken: onze coöperatie rond inclusieve huisvesting (Oak Tree Projects), aan de bouw van het Oak Tree huis in de cohousing in Wijgmaal, mijn studie Arabistiek en Islamkunde, de actualiteit in het Midden-Oosten, het lot van vluchtelingen, de “zorg” voor mijn vier jongvolwassen zonen en mijn hoogbejaarde mama en ook een beetje aan mijn lief.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord