Moeten we in de politiek?

Vrolijke vrijbuiters,

Elke regel waar wij ons in dit land – en in elk land, om volledig te zijn – aan houden, is met de pennentrek van een politicus tot stand gekomen. Elke regel. De regel die bepaalt dat een vliegtuig goedkoper is dan de trein: een pennentrek. De regel die bepaalt dat multinationals belastingen kunnen ontwijken en kleine bedrijven niet: een pennentrek. De regel die bepaalt dat er te weinig handen zijn in de zorg: een pennentrek.

Is het dan niet meer dan logisch dat wij die vinden dat de wereld beter kan, wij die vinden dat de wereld beter moet, onze tijd en energie zouden spenderen aan politiek? En als dat het geval is, waarom doen we het dan niet?

Een moeilijke, moeilijke vraag. En de start van onze vierde aflevering: “Moeten we in de politiek?”

Bekijk of beluister hier de aflevering:
https://zwijgenisgeenoptie.be/moeten-we-in-de-politiek/

Inhoud zoals deze kan je enkel maken als je er veel, veel tijd voor krijgt. Lees meer over het Mecenaat van Zwijgen is geen optie en koop ons de tijd die we nodig hebben.

Eerlijk. We zijn zenuwachtig. Om morgen voor het eerst terug een gesprek te voeren en op te nemen. Met een grotere tafel dan anders. Uitgeruster maar ook vermoeider dan anders. Hoofd voller en leger dan anders. Anders.

Maar met goede moed. En met vertrouwen dat een goed gesprek, in haar elegante eenvoud, niet meer is dan de ontmoeting tussen twee personen die oprecht nieuwsgierig zijn naar wat de ander denkt.

De zenuwen die we vandaag voelen, is een ode aan het ongrijpbare. Een dank u aan het onvoorspelbare. En hopelijk ook de start van een nieuwe reeks gesprekken waarmee we jullie dagen meer kleur kunnen geven.

Duimen,
Alsjeblieft,
Tom & Anthony

ps: Er was,
pps: is,
ppps: mist,
pppps: ontbeert,
ppppps: ontbreekt,
pppppps: mankeert zo veel.
ppppppps: Maar jij.
pppppppps: Jij bent hier.
ppppppppps: En ik ook.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Met elk mailtje komen wij op bezoek in jouw mailbox. Dat doen we niet ondoordacht. Edoch, als onze aanwezigheid ongewenst is, is er altijd de sleutel op uw deur, het ‘bezet’ bordje aan uw klink: de uitschrijflink.

De zoete geur van bier en sigaretten maakte plaats voor de kille efficiëntie van ontsmettingsmiddel. Welkom in onze kantoren, in Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie