Nadine Vermeulen

Nadine, waarom wil je graag Mecenas worden?

Dagelijks wanneer we onze kranten openslaan of onze sociale media bekijken worden we geconfronteerd met negatieve ontwikkelingen: aanhoudende conflicten, klimaatverandering en polariserende toespraken en toegenomen verdeeldheid in de samenleving. Toch zijn er ook veel organisaties, bedrijven en individuen die met nieuwe ideeën komen om bij te dragen aan een inclusieve en innovatieve samenleving en initiatieven opzetten om een positieve verandering teweeg te brengen, al is deze verandering nog zo klein.. De gesprekken van ZIGO die ik beluisterd heb maakten mij nieuwsgierig en stemden mij hoopvol. Hoopvol omdat de gesprekken laten zien dat er zo veel mensen zijn uit alle verschillende hoeken van de samenleving die oplossingen proberen aan te dragen voor problemen en vraagstukken, maar tegelijkertijd zelf ook nog zitten met zo veel vragen. Ik wil graag Mecenas worden om deze gesprekken mogelijk te maken en om zelf in discussie te kunnen gaan met andere Mecenassen.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

In 2017 kwam ik te werken bij een nieuw centrum voor (foto)journalistiek in Brussel: Géopolis. Door de organisatie van tentoonstellingen, evenementen en workshops voor scholen proberen we een breed publiek te informeren over geopolitieke en maatschappelijke thema’s en een plaats te creëren voor dialoog en discussie. Een groot deel van mijn tijd steek ik nu in Géopolis. Daarnaast probeer ik altijd tijd vrij te houden voor mijn andere passies: fietsen en dansen.

Cool Nadine, we zijn echt blij en dankbaar dat je erbij bent. Dankzij jouw steun kunnen we Zwijgen is geen optie blijven maken. We hopen dat je bij ons veel fijne mensen ontmoet en dat we dankzij jouw tips en feedback nog veel schone gesprekken kunnen voeren. Tot snel!

Je kan Nadine mee verwelkomen in de commentaren onderaan deze post.

Geef een antwoord