Natuurlijk kunnen we armoede oplossen – Theo Vaes

Liefste Helden,

Dat Theo een systeem heeft opgezet waarin burgers andere burgers uit de armoede helpen, dat is knap. Dat er op een paar jaar tijd al 369 duo’s gevormd zijn, maakt het indrukwekkend. 

Maar het wordt een onweerstaanbaar verhaal wanneer je weet dat Theo een paar jaar geleden nog aan het hoofd stond van een wereldwijd netwerk van bedrijvencentra. 

Een verhaal over ambitie en nederigheid. Over winst, maatschappelijk en financieel. En over de verkoperskunsten van paters. Niet te missen, deze.

Bekijk of beluister hier meteen het volledige gesprek.
Of snoep hier van blokjes van 10 minuten.

En vergeet het verhaal van Theo niet te delen met jouw vrienden.

Wij zweven na dit gesprek een beetje door de wereld. We doen bewust even geen kranten open, omdat we weten dat daar een andere wereld getoond wordt. Eentje waarin problemen – niet onterecht – belangrijker zijn dan oplossingen.

Maar gesprek per gesprek bouwen we genoeg kracht op om de krant met vertrouwen open te slaan. Zo van: laat maar komen! Voor elk probleem dat je onze richting uitgooit, antwoorden we met 5 pioniers die er iets aan doen!

En we zijn zo blij dat we dit samen met jullie mogen doen.

High five,
Of is dat niet cool meer,
In dat geval,
Jowkes,
Tom & Anthony

PS: Heb je ooit een rondleiding gevold?
PPS: In een brouwerij?
PPPS: Waarin uitvoerig verteld wordt?
PPPPS: Over het ontwerp van de glazen?
PPPPPS: Doodgaan. 
PPPPPPPS: Echt.
PPPPPPPPPS: Doodgaan.


Lang, lang geleden, leefde een man die voorbestemd was om de koers van de geschiedenis te beïnvloeden met zijn aardse aanwezigheid. Toen schreef hij zich uit van een nieuwsbrief en kwam hij terecht in de verkoop van terracotta ornamenten. Het is geen voorspelling, maar het zegt toch iets. 

Een overzicht van al onze interviews, vind je op https://zwijgenisgeenoptie.be/gesprekken

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord