Nele Soubry

Nele, waarom wil je graag Mecenas worden?

omdat het deugd deed/doet om ook eens bemoedigende stemmen te horen (de eerste die ‘k hoorde was Dalilla Hermans). stemmen die grotendeels hetzelfde denken als ikzelf, maar wel veel meer invloed/impact hebben wanneer ze hun boodschap overbrengen. stemmen die moeilijke onderwerpen op een constructieve manier durven ter sprake brengen. En omdat ik denk/hoop dat deze stemmen een tegenwicht kunnen bieden tegen de vele negatieve, vaak egoïstische, eenzijdige stemmen, zowel van de gewone vrouw en man in de straat als van prominente figuren.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

De zorg voor mijn (divers) gezin die ik zo openminded en ecologisch mogelijk probeer te doen, met respect voor iedereen en alles die respect verdient/nodig heeft, mezelf inbegrepen. En mijn job als begeleidster bij een maatwerkbedrijf.
Met divers bedoel ik dat mijn man en zijn twee zonen uit Guinee (hoofdstad Conakry) afkomstig zijn, zij hebben alle 3 een donkere huidskleur en geloven in Allah. Onze dochter heeft een “koffie met melk” huidskleur, zoals we het uitdrukken. Zelf ben ‘k behoorlijk wit/ bruin ik nogal moeilijk, deels omdat ik huidkanker zo veel mogelijk probeer te vermijden. Ook ben ik als kind eerder ‘mild streng’ katholiek opgevoed, later maakte ik daar mijn eigen keuzes in, maar hecht noch steeds veel waarde aan de christelijke waarden en normen (zoals naastenliefde, barmhartigheid, rechtvaardigheid, respect, verdraagzaamheid…).

Geef een antwoord