Hoe zal de wetenschap ons redden?

Vredelievende vrienden,

Enkele van de meest vermaarde wetenschappers van ons land mochten we dit jaar aan onze tafel verwelkomen. Om ons inzicht te geven in een wereld die vaak onbereikbaar, onbegrijpelijk en ontoegankelijk overkomt: de wereld van de wetenschap. 

Om alvast een ding te leren: onbereikbaar, onbegrijpelijk of ontoegankelijk is die niet. 

In al die gesprekken vroegen we ons af wat de wetenschap voor ons kan betekenen. Naast snelle toepassingen zoals vaccins, wordt er immers veel tijd besteed aan onderzoek dat schijnbaar niet tot concrete oplossingen zal leiden. Toch niet op korte termijn.

Nochtans hebben we meer dan ooit oplossingen nodig. Voor problemen die groter zijn dan ooit. Reden genoeg om ons gezamenlijk de vraag te stellen: Zal de wetenschap ons redden? En hoe dan?

Bekijk of beluister hier de volledige aflevering:
https://zwijgenisgeenoptie.be/hoe-zal-de-wetenschap-ons-redden/

Deze grote vraag kunnen we enkel (proberen) beantwoorden dankzij de tijd die Thomas Hertog, Marjan Doom, Peter De Graef, Angelique Van Ombergen, Manon Janssen, Karine Van Doninck, Damya Laoui en Hetty Helsmoortel voor ons wilden vrijmaken. 

En dankzij de tijd die wij van onze Mecenassen krijgen om de gesprekken voor te bereiden, te voeren, en te monteren om ze vervolgens te proberen samenvatten in deze aflevering van Grote Vragen.

Het eindejaar is een moment van voornemens. En ons voornemen is duidelijk: meer van dit. Kwaliteit. Rust. Nuance. Respect. Nieuwsgierigheid. Honger. 

We rekenen op jullie om dat mee mogelijk te blijven maken. Klik hier om Mecenas te worden van Zwijgen is geen optie.

Dank u.

Jolige groet,
Tom & Anthony

ps: Onze brievenbussen
pps: zijn vandaag 
ppps: onze armen.
pppps: Ze omhelzen hartelijk
pppppps: lieve woorden
ppppppps: die de kerstknuffels 
pppppppps: moeten vervangen.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Vrijheid! Dat is toch een mensenrecht zeker? De vrijheid om te kiezen hoe je een nieuwsbrief afsluit. Dat is toch niet te veel gevraagd? Maar neeeee, geen baas in eigen nieuwsbrief. Elke week is daar die verdomde uitschrijflink. Een dictatuur! Daarin leven we! FOR FREEDOM!

We beloven, een kleine traktatie, voor de eerste persoon die we na de lockdown tegenkomen in Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie