PS: Hoe veranderen we een cultuur?

Dierbare dierenvrienden,

De staat van ons onderwijs en de impact van de energietransformatie op de internationale politiek. Daar konden we Philip en Thijs onlangs over bevragen.

Zowel Philip als Thijs geven aan dat we voor het oplossen van sommige problemen op de grenzen van onze werkelijkheid botsen. Een werkelijkheid die bepaald wordt door de bril waarmee we kijken. En die bril is cultureel bepaald. Beseffen dat we een bril dragen is één zaak. En op zich al moeilijk genoeg.

Maar als we echt de grote problemen willen aanpakken, als we voorbij onze grenzen willen geraken, hebben we een andere bril nodig. Hoe begin je daar – in Gods naam – aan? Hoe verander je een cultuur?

Bekijk of beluister hier de aflevering:
https://zwijgenisgeenoptie.be/ps-hoe-veranderen-we-een-cultuur/

Ken je dat, een asymptoot? Op een grafiek is dat een kromme of een rechte lijn die een andere lijn nadert maar ze nooit raakt. Of pas in het oneindige raakt. 

Zo voelen de vragen die wij met ons allen proberen te beantwoorden. Ze zijn te moeilijk om ooit het antwoord op te vinden. Maar als het goed is, naderen we met elk gesprek het antwoord steeds dichter. 

Dat soort werk kost tijd. Sloten vol tijd. Levens vol tijd. Tijd waarvan je denkt: “draagt dit nu bij?”, tot je midden in de nacht wakker schiet en de link legt die je mistte om verder te kunnen denken. 

Gun jij ons die tijd? Of wil je graag mee met ons nadenken? Word dan nu Mecenas van Zwijgen is geen optie. Het wordt de minst slechte beslissing die je ooit genomen hebt! Hier klikken.

Idem ditto,
Freek, Tom & Anthony

ps: Jouw lief
pps: is niet boos op jou.
ppps: Jouw vrienden
pppps: ook niet.
ppppps: Ouders, collega’s, schoonfamilie?
pppppps: Nope.
ppppppps: Nu jij nog.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

In het Berlaimont gebouw, verstopt onder het gebinte, ligt de grote vergeving verstopt. Die heb je nodig om de schuld af te lossen waarmee je jezelf hebt belast door deze uitschrijflink aan te klikken. Graag gedaan.

Het opperhoofd van de security herinnert ons af en toe vriendelijk de handjes te ontsmetten bij het betreden van het gebouw. Nergens beter dan Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie