Olivia Rutazibwa: Racisme dient een doel

Ondertitels dankzij Sam De Vocht

Of luister naar de Podcast

Wie is Olivia Rutazibwa?

Ze wilde gerust professor worden aan de universiteit van Portsmouth. Maar enkel als ze in haar lessen mag aantonen dat ontwikkelingssamenwerking een verderzetting is van ons koloniaal systeem. BAM.

Vandaag is ze professor aan de universiteit van Portsmouth. Terecht. Hoe Olivia racisme, sociale ongelijkheid en onze koloniale geschiedenis aan elkaar verbindt, deed ons hoofd tollen.

De waarheid is soms ongemakkelijk maar heeft zijn recht.

Zo kan je ook luisteren:

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken?

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Verwante afleveringen:

4 reacties

  1. Freek Stevens zegt:

    Dit gesprek veranderde mijn wereldbeeld.
    Nog nooit iemand zo duidelijk de problematiek rond kolonialisme horen uit leggen.
    Diep respect.

  2. Klaas van Eldijk zegt:

    Het verhaal bevat zoveel, vaak expliciete maar deels ook implicicite, eyeopeners dat een keer beluisteren niet genoeg is.

Geef een antwoord