Onze eerste, grote vraag:

Onversaagde Helden,

Ben je machteloos als individu? Waarom zou je een probleem willen oplossen als de rest van de wereld niet meedoet? Is het naïef om een steen in de rivier te willen verleggen? Of is dat schuldgevoel waar je mee worstelt terecht?

Samen met Alexander Devriendt, Arnoud Raskin, Bart Weetjens, Dalilla Hermans, Marian Donner, Jonathan Holslag en Olivia Rutazibwa gaan we op zoek naar een antwoord op onze eerste Grote Vraag:

“Zijn we druppels op een hete plaat?”

Bekijk of beluister de volledige aflevering hier:
https://zwijgenisgeenoptie.be/druppels-op-een-hete-plaat/

We zoeken al meer dan een jaar naar een manier om te vatten wat we uit onze gesprekken leren. Na veel werk, veel proberen, veel mislukken en uiteindelijk veel durven is er ‘Grote Vragen’. En eerlijk? We zijn er blij mee. Omdat het net zoals onze ‘gewone gesprekken’ tegemoet komt aan een nood waar we zelf mee worstelen. De nood om te begrijpen.

We gaan hier ook mee door. Zeker tijdens Corona, omdat het moet, mogelijks ook daarna: af en toe, wanneer er genoeg is dat gevat moet worden.

Dus laat ons, nog meer dan anders, weten wat je vindt. Zo lief mogelijk, als je wilt. Hier is veel liefde in gekropen.

En als je wat wij doen belangrijk vindt, dan is jouw steun meer dan welkom.

U zeer genegen,
Tom & Anthony

ps: Tot zeven
pps: maal zeventig
ppps: maal.
pppps: Vergeet ik
ppppps: een ander
pppppps: zijn schuld.
ppppppps: Zeer onhandig.
pppppppps: Ik moet dat
ppppppppps: leren opschrijven.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

AlS JoU SgAtJe jOu eEn lOvE LeTtEr sTuUrT Ga jE OoK NiEt uItSgRiJvEn tOg?! nIeT LaMe dOeN JoH, nIeT Op dEzE UiTsChRiJfLiNk kLiKkEn iS ChIlL.

Niet omdat we het missen hoor, we stellen gewoon voor dat we een doe-het-zelfzaak maken van Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord