Peter Hoffman

Peter, waarom wil je graag Mecenas worden?

Gewoon omdat elkeen zijn ding moet kunnen doen, doen waar hij goed in is. Spreken met elkaar is in deze tijden van goudwaarde. De tijd nemen om dieper op iets in te gaan zonder onderbreking… Veel erkenning voor alle mensen die niet in de “veel te beperkte” media-bubbel zitten en toch heel waardevolle bijdragen leveren.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Het succes van programma’s als “man bijt hond” en “zwijgen …” – dicht(er) bij de mensen – bewijst min of meer dat de media zich te veel verengt en de enorme capaciteit aan menselijk kapitaal onvoldoende benut. De wereld heeft geen nood aan eenheidsworst, maar net aan een zo groot mogelijke diversiteit. Minder internet, meer variatie aan meningen en tijd om ze te beluisteren. Vandaar ook mijn voorliefde voor radio.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord