Philip Brinckman: de markt is het onderwijs binnengedrongen

Lieve Helden,

In de meer dan honderd gesprekken die wij tot nog toe voerden, passeerde het onderwijs niet zelden de revue. Vaak als magische oplossing: De plek waar een extra vak, een extra lesuur, een ander soort leerkracht, gebouw of methode het verschil zou maken. En zo de kiem zou worden van een ander soort wereld. 

Hoe realistisch is die goed bedoelde droom? 

Philip Brinckman beantwoordt de vraag. Welbespraakt, gedreven en genuanceerd. Maar stellig. Met als mentale munitie zijn decennialange ervaring op wat de beste school van ons land genoemd wordt en de stapels literatuur die hij ‘s avonds, verblijvend in het appartement van ‘zijn’ internaat, verslonden heeft. 

Een dijk van een gesprek. Voor jullie.

Bekijk of beluister hier het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/philip-brinckman/

Als een rode lap op een stier, zo werden we de afgelopen vier jaar bezig gehouden. Schijnbaar verenigd in een niet-begrijpend afgrijzen voor een gevaarlijke clown. Vier verloren jaren. Jaren waarin de symbolische Trump stemmer de ingebeelde tegenstander was in elk debat, en zo argumenten niet inhoudelijk uitgedaagd werden. Of toch niet grondig.

Er is opluchting, zeker. Terecht, dat ook. Maar dit is meer dan ooit een tijd om inhoudelijk scherp te blijven. Wakker te worden. Te beseffen dat respectvol van mening verschillen de basis is om de wereld van morgen schoner te maken dan vandaag. 

Wij bieden daar de veilige ruimte voor. In onze community, in onze studio, in onze montage en in de tijd die we nemen voor gesprekken. 

Die veilige ruimte wordt elke dag op duizenden plekken opnieuw gecreëerd, wanneer mensen onze gesprekken bekijken, beluisteren of delen.

Die ruimte moet beschermd worden. En daarvoor hebben we jou nodig. Klik hier en word vandaag nog Mecenas van Zwijgen is geen optie. En leg samen met ons de lat voor het maatschappelijk debat waar ze moet liggen: hoog.

Dromend van beter,
Freek, Tom & Anthony

ps: Op vragen van vandaag
pps: zijn in de boeken van gisteren
ppps: verstandige antwoorden
pppps: geformuleerd. 
ppppps: Die terugvinden,
pppppps: vergt een bijzonder mens.
ppppppps: We noemen haar
pppppppps: De Lezer.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

MONDMASKERS. 5G. VACCINS MET CHIPS IN. BILL GATES EN ZIJN GEHEIME WERELDREGERING. MARC VAN RANST. UITSCHRIJFLINKS ONDER NIEUWSBRIEVEN. Allemaal een SAMENZWERING van DE ELITE om ons TE ONDERDRUKKEN. Eén woord: ILLUMINATI. Laat je niet strikken.

Steven Vromman zette deze week, boven op onze bureau, een PPM klok. Een andere manier om te zeggen dat het klimatologisch vijf na twaalf is. Kom zelf kijken naar het dak van Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie