Piet Grymonprez

Vrienden,

Als we in de toekomst competitief willen blijven, hebben we massa’s technisch geschoolde profielen nodig. Maar te weinig jonge gasten willen of mogen voor die richtingen kiezen. Oei.

Piet Grymonprez overtuigt wereldwijd kinderen op de lagere school om de machine van hun dromen te tekenen. Ingenieursstudenten maken van die tekeningen technische plannen en studenten uit het technisch onderwijs bouwen op basis daarvan de gedroomde machines.

Het resultaat: jonge gasten die merken dat ze met hun talenten dromen kunnen waarmaken. En de wereld veranderen.

Ontdek hier een heerlijk stukje Piet. (5:32)

Trouwens, Piet deed ons keihard denken aan Maaike Eggermont. De pionier die haar eigen school bouwt op het geloof dat kinderen willen leren. (5:20)

Knack heeft ons geïnterviewd. Het internet was daar zo blij mee, dat het meteen het meest gedeelde artikel werd op de Knack website. Dank u liefste internet.

En vanavond kan je twee ZIGO pioniers ontmoeten in de Vooruit in Gent. Er zijn nog heel weinig tickets. Die kan je hierzo bestellen!

Is dat niet nogal veel informatie voor een nieuwsbrief? Ja. 
Maar volgende week zijn we er weer. Met meer meer!

Zoete zoentjes,
Tom & Anthony

PS: Help Piet en Maaike de wereld veranderen. Word hier en nu ZIGO Mecenas.
PPS: Met honderden zijn ze, die Mecenassen.
PPPS: En zij kijken naar het nieuws en denken HAH, AL DIE PROBLEMEN, IK HELP DIE OPLOSSEN!
PPPPS: En ze hebben gelijk!


Ben je bang van mensen die problemen oplossen? Dat is een beetje vreemd. Maar niet erg. Je kan hier uitschrijven voor de nieuwsbrief. Hem doorsturen is wel plezanter.

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie