PS: De levende bibliotheek

Kranige knuffelcontacten,

Dat het binnen de zachte muren van onze studio een uitstekende maand was, werd ontegensprekelijk duidelijk in de voorbereiding van deze aflevering. Oeh, “boude uitspraak”, horen we jullie denken. Allez dan, een beetje toelichting!

We kwamen, dankzij onze gasten, tot een beter begrip van Het Midden. Waarom het wervend zou moeten zijn. Waarom dat nog niet zo is. En hoe Het Midden terug wervend kan worden. (Zal worden.)

We leerden waarom het soms niet lukt te verdedigen wat te zwak is om zichzelf te verdedigen. Kunst, bijvoorbeeld, of fundamentele wetenschap. Gelukkig ontdekten we ook de eerste proevertjes van een oplossing.

En, klap/vuurpijl, we beslisten dat sommige dingen de moeite waard zijn om te geloven. Omdat hoop soms niet volstaat.

Bekijk of beluister hierzo de aflevering:
https://zwijgenisgeenoptie.be/ps-een-levende-bibliotheek/

Maar liefst zes gesprekken werden door jullie ondertiteld deze maand. Sommige zelf in twee talen (Het gesprek met Olivia Rutazibwa kan nu ook alle Engelstalige aardbewoners inspireren.) Wij vinden dat indrukwekkend. Als jij denkt: ik ook en ik wil helpen, mail ons dan gerust. 

Eind deze week kiezen we de gasten die we begin 2021 uitnodigen in onze studio. Tip dus nog snel jouw favoriete, graag onbekende, stem via dit formulier. Graag met kleurrijke beschrijving, ze zijn een genot om te lezen en helpen ons te kiezen.

Niet te vergeten: 2020 was geen feest maar wel het best bekeken en beluisterde jaar van Zwijgen is geen optie. Ooit. We plannen volgend jaar nog beter te doen en daar hebben we Mecenassen voor nodig. Kom. Er. Bij! (hierrr klikken)

Sweet sixteen,
Tom & Anthony

ps: Ik droomde
pps: als kind
ppps: van de Tirreno Adriatico.
pppps: Nu ben ik oud genoeg.
ppppps: Blijkt het geen pizza te zijn.
pppppps: Maar een koers.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Een blauw schijnsel straalde tussen de kieren van de tombe naar buiten. De allereerste uitschrijflink ligt er opgebaard. Wachtend op de onschuldige ziel die haar onbezonnen aanraakt. Niet wetend hoe verstrekkend de gevolgen zijn.

We hebben vandaag de knop van de verwarming gevonden. Hij heet Thomas. Altijd avontuur in Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken?

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord