PS: We hebben altijd een bril op

Lieve Helden,

‘t Is paradoxaal: om de wereld te veranderen hebben we overtuiging nodig. De overtuiging dat we de problemen zien zoals ze zijn. De overtuiging het begin van een oplossing te kennen. Want overtuiging geeft energie. 

Maar om iets te veranderen hebben we ook andere mensen nodig. En andere mensen kijken op andere manieren naar dezelfde werkelijkheid. 

We kunnen wachten tot “zij” hun bril afzetten en “onze waarheid” zien. Of. Of of of. We kunnen onszelf trainen. Trainen in het herkennen van onze eigen bril en wisselen met die van een ander.

Daarover gaat onze laatste PS aflevering:
https://zwijgenisgeenoptie.be/ps-we-hebben-altijd-een-bril-op/

Onze Mecenassen hebben ons de ruimte gegeven om over deze vragen te praten met slimme mensen en nu hun gedachten samen te vatten. Mede daarom zijn onze “PS” afleveringen enkel voor Mecenassen beschikbaar.

Word nu Mecenas, geef ons ruimte, en kijk meteen een fijne aflevering. Of zoals Natalia het zou zeggen: HET GAAT IEL PLEZANT ZIJN!

Live vanuit Dubai,
Freek, Tom en Anthony

ps: Wie goed kan luisteren
pps: wil graag gehoord worden.
ppps: Wat je voor een ander
pppps: kan zijn is
ppppps: wat je
pppppps: zelf het meest mist.
pppppppps: (denken we)


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Stijn Streuvels. Annie MG Schmidt. James Baldwin. Allemaal grootheden. Allemaal nooit op een uitschrijflink geklikt. Zeg nu zelf, echt logisch zou het niet zijn als jij dat nu wel doet, toch?

Fanmail en koekjes (vooral koekjes) mag je ongegeneerd opsturen naar Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie