Racisme dient een doel – Olivia Rutazibwa

Lieve Helden,

Ze wilde gerust professor worden aan de universiteit van Portsmouth. Maar enkel als ze in haar lessen mag aantonen dat ontwikkelingssamenwerking een verderzetting is van ons koloniaal systeem. BAM.

Vandaag is ze professor aan de universiteit van Portsmouth. Terecht. Hoe Olivia racisme, sociale ongelijkheid en onze koloniale geschiedenis aan elkaar verbindt, deed ons hoofd tollen.

De waarheid is soms ongemakkelijk maar heeft zijn recht.

Bekijk of beluister hier GRATISCH het gesprek met Olivia:
https://zwijgenisgeenoptie.be/olivia-rutazibwa/

Wie Mecenas is van Zwijgen is geen optie krijgt ook toegang tot bonusmateriaal. Bij Olivia is dat onder andere een fragment over de emanciperende werking van de twee wereldoorlogen. Gewoon doen joh!

En volgende week donderdag organiseren we voor het eerst een ZIGO Live in onze studio in de Vooruit in Gent. Wie Mecenas is, kan daar naartoe komen.

Je zou bijna denken dat we iets te verkopen hebben. Wel… DAT IS OOK ZO!

Hosanna,
Maar niet altijd,
Even hoog,
Tom & Anthony

ps: Een band
pps: gaat nooit stuk
ppps: al heb je een ongeluk
pppps: je ziet maar
ppppps: ze hebben elkaar
pppppps: en krijgen het telkens weer
ppppppps: voor mekaar.
pppppppps: Yeah!


Laat ons één ding afspreken: jij mag uitschrijven en wij mogen dat niet leuk vinden. Elk zijn vrijheid. Je mag ook Mecenas worden en wij mogen dat fantastisch vinden. Elk zijn blijheid.

Wij trakteren jou graag op een uitgestelde koffie in de Vooruit in Gent.

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord