Rashif El Kaoui: Mijn rol in dit tijdsgewricht

Lieve Helden,

We worstelen met de schoonheid van dit gesprek. Laat ons even uitleggen waarom? We spreken Rashif over kunstenaar zijn in neoliberale tijden. Over de kracht van perceptie. Over kwetsbaarheid en de risico’s die je neemt door ze te tonen. Maar ook over het perspectief van de bastaard. Over een acteur zijn met zichtbaar andere roots, het belang van representatie en de rol die je dan door dit tijdsgewricht wordt toebedeeld.

We denken dat hij bij ons over dat laatste liever niet had gesproken. Nee, we weten het wel zeker. Hij hoopte dat de start van zijn carrière als acteur het einde betekende van gesprekken over zijn afkomst. Dat blijkt, zo heeft hij ontdekt, onmogelijk te zijn.

Je hebt jouw leven niet te kiezen. Rashif toont ons, met een ontroerende gratie, hoe weerbarstig die realiteit kan zijn.

Bekijk of beluister hier het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/rashif-el-kaoui/

Dit is geen hobby. Dit is een leven. 

Met drie zuigen we alle energie op die jullie ons geven. Alle reacties, alle verhalen, alle gesprekken, alle steun. Dorstig laven we ons aan jullie enthousiasme. 

En dan, gaan we keizacht aan het werk. Voltijds. Meer dan voltijds. Altijds! Om jullie, hopelijk, een blik op de wereld te geven die even echt is als die uit het nieuws. Een beetje kleiner misschien. En wat fragieler. Maar echt, minstens even echt.

Vind jij dat, zoals ze dat zo schoon zeggen, al onze moeite waard? Word dan Mecenas van Zwijgen is geen optie. We hebben jou nodig!

Tot in den draai,
Freek, Tom & Anthony

ps: Excuseer, meneer?
pps: Bent u bereid om
ppps: een klein beetje
pppps: plaats te maken?
ppppps: Deze mensen
pppppps: willen er graag bij.
ppppppps: Da’s zeker da. 


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Trebuyetsya geroy, chtoby shchelknut’ «uitschrijflink», osobenno kogda on ili ona dazhe ne ponimayet yazyka.

Celine Dion gaat op tournee door de wereld. Wie bezorgt haar het adres van Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie