Rebecca Lenaerts

Rebecca, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik leerde jullie kennen tijdens de eerste lockdown, in de lente van 2020. Eindelijk tijd om te zitten en te luisteren. Wat ik hoorde resoneerde met hoe ik zelf over dingen denk. De barricade is een vermoeiende plek om te zijn. Een hele tijd geleden besliste ik om de strijdbijl neer te leggen. Wat jullie doen is een zachte vorm van strijdvaardigheid. Met integriteit. Authenticiteit en zin voor verantwoordelijkheid. Consistent blijven kloppen op dezelfde nagel.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik werk in de kunsten, podiumkunsten. Ik ben op zoek naar de kruisbestuiving tussen ceremonies en performatieve kunsten. Hoe kunnen we, via de kunsten, meer zingeving in de maatschappij binnen brengen? Welk verbindend verhaal moeten we dan vertellen/tonen/voelbaar maken? Ik werk ook al tien jaar in participatie met de organisatie MUS-E Belgium. Op dit eigenste moment, nu de meeste ouderen ingeënt zijn tegen covid, trachten we kunstenaars in woonzorgcentra binnen te brengen. Ik ben erg bezig met de kruisbestuiving tussen kunst en welzijn, alsook de verbinding met het grote geheel voelbaar te maken voor een publiek.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord