Renild Van Den Plas

renild, waarom wil je graag Mecenas worden?

Jullie bieden een klankbord aan een waardevolle stem om gehoord te worden door velen,
Dit is zo hoopvol naast het gangbare nieuws dat ons zou doen geloven dat de wereld om zeep is.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

In deze covid-tijd ben ik gedwongen werkloos. In ‘betere’ tijden begeleid ik eutoniecursussen. Daar word ikzelf beter van, maar vooral daar hebben zoveel mensen telkens zoveel deugd aan! Het is een vormingstraject waarin elke deelnemer op eigen tijd en wijze meer lichaamsbewustzijn kan ontwikkelen. Dat dàt hand in hand gaat met meer zelfbewustzijn, authenticiteit en autonomie spreekt voor zich. Deze werkloosheid is voor mij een soort ‘rouwproces’. Mijn belangrijkste zingeving is weggevallen. Tegelijk worden oude, ingrijpende, traumatische rouwprocessen terug opgerakeld. (met kans om weer een stukje verder te doorwerken)

Toen ik de voorbije weken dreigde weg te zakken, zowel mentaal als fysiek, kreeg ik een boek van Jan Geurtz in handen: ‘Verslaafd aan liefde’. Een aanrader ….. die mij terstond blij maakte omwille van zoveel herkenning (nl fundamentele zelfafwijzing als bron van lijden). Het was en is tegelijk ook confronterend, maar met een hoopvol en realistisch perspectief: via meditatie je reële natuurlijk aard herontdekken.

Ik weet nu al dat de volgende covid-maanden goed gevuld zullen zijn met deze verdere zoektocht naar verdieping en herstel van oude wonden. Verrijkend en vér-reikend.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord