Roswitha Verniers

Roswitha, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik heb Zwijgen is geen optie enkele weken geleden ‘ontdekt’ en bekijk sindsdien gretig het ene interview na het andere. Eindelijk een plek waar maatschappelijke thema’s die mij (en zovelen) zorgen baren aan bod komen op een diepzinnige, inspirerende en eerlijke manier! Jullie openen ogen en harten en maken zo een groot verschil. Ik kan niet anders dan dit steunen.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Mijn aandacht gaat, als moeder van twee jonge dochters, in de eerste plaats naar mijn gezin. Verder werk ik als editor bij een juridische uitgeverij. Ik studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, maar raakte dankzij mijn job meer en meer geboeid door de juridische wereld. Sinds oktober 2020 combineer ik mijn gezin en werk dan ook met studies rechten aan de UGent. In mijn vrije tijd zing ik in een koor, schrijf ik, naai ik kleren voor mijn dochters en ga ik wandelen in de natuur.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord