Saar Monden

Saar, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat ik ongelofelijke fan ben van jullie interviews. Ik schaam me dat ik al zo lang luister en me nog niet als mecenas heb aangemeld. Bij deze…

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik spendeer mijn tijd aan mijn gezin (opvoeding van 3 zonen, samen met mijn man), familie en vrienden. We oogsten zelf onze groenten in een CSA wat wel wat extra (quality) tijd vraagt. Ik combineer mijn persoonlijk leven graag met maatschappelijk engagement. In mijn vrije tijd steek ik energie in het verbinden van mensen voor meer lokale duurzaamheid door het organiseren van ondermeer een biomarkt in Werchter. Ik probeer op een positieve manier lokaal, via vzw groenloof, het duurzaam verhaal verkocht te krijgen. Daarnaast werk ik voor Studio Globo, een ngo die ijvert voor meer gelijkheid/duurzaamheid. We ontwikkelen lessenpakketten om leraren te ondersteunen en we begeleiden workshops/navormingen voor leerlingen, leraren en studenten. Zelf ben ik verantwoordelijk voor de workshop Aan tafel waarbij leerlingen (secundair) in 2 lesuren tijd op een interactieve manier inzicht krijgen in de ongelijkheid binnen het huidige voedselsyteem. Daarnaast trek ik het traject Brussel Beleven. Een project waarbij leerlingen op een zelfstandige basis wijken in Brussel leren kennen van binnenuit, door onder meer in contact te komen met wijkorganisaties die er actief zijn. Een project waarbij leerlingen (vaak van buiten Brussel) in ontmoeting gaan met onze hoofdstad en haar bewoners en zo hun beeld over Brussel bijstellen.

En hoe ben je daartoe gekomen?

Hoe we tot ons gezin zijn gekomen, … Met veel liefde! De drive om rond duurzaamheid actie te ondernemen en een vzw op te starten is er gekomen door mijn studies, biologie (ecologie) waarna ik 11 jaar in de milieusector heb gewerkt aan het ecologische herstel van vismigratie. Een gebrek aan een draagvlak voor ecologische projecten heeft me naar het onderwijs gebracht. De 11 jaren in een multiculturele school in Mechelen hebben mij bewust gemaakt van mijn ‘white privilege’, het structureel racisme dat aanwezig is en de armoede die zichtbaar en niet zichtbaar toeneemt. Sinds september werk ik bij Studio globo.

Cool Saar, we zijn echt blij en dankbaar dat je erbij bent. Dankzij jouw steun kunnen we Zwijgen is geen optie blijven maken. We hopen dat je bij ons veel fijne mensen ontmoet en dat we dankzij jouw tips en feedback nog veel schone gesprekken kunnen voeren. Tot snel!

Je kan Saar mee verwelkomen in de commentaren onderaan deze post.

Geef een antwoord