Sabine Sypré

Sabine, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat ik de manier waarop jullie interviewen zo anders vind, zo verrijkend, zo veel trager, rustiger, esthetisch om op te kijken, maar vooral diepgaander vind en ik vind dat dit een prominentere plaats moet krijgen binnen onze media. Omdat ik vind dat dit alleen maar kan als je voor kwaliteit betaald wordt.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik spendeer momenteel het meest tijd aan mijn doctoraat, in de psychologie met als onderwerp ‘hoogbegaafdheid’. Dit is een passie sedert een 13 jaar, toen we van onze kinderen wisten dat ze hoogbegaafd zijn. Daarnaast is mijn drive gewoon enorm graag bijleren. Dus leer ik ook nog Arabisch (sinds de lockdown), teken ik vaak, lees ik boeken, kijk ik documentaires, maar ontspan ook graag met een mooie film.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord