Sara Reyniers

Sara, waarom wil je graag Mecenas worden?

Zwijgen is geen optie stelt mij in staat de wereld beter te begrijpen. Door de diepere gesprekken met mensen die ergens veel over weten (zoals de wetenschappers) of die hun filosofie of wereldbeeld kunnen delen (zoals Stefan Hertmans) ga je zelf ook meer over die zaken nadenken. Bovendien is de gast vaak verbonden aan een initiatief of geeft het inzicht een gevoel van empowerment, waardoor je positief kan blijven, ook wanneer het over “de grote problemen van deze tijd” gaat. Waarom ik bedraag? Omdat initiatieven zoals dit over lange termijn volhouden geld kost en ik wil dat het blijft bestaan.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Vooral aan mijn werk: ik ben ondernemer. Ik leid een vertaalbureau dat gespecialiseerd is in de publieke sector (Word Atlas bv). Daarnaast leid ik de Translation Business Academy waarin ik freelancevertalers help hun business op de rails te zetten. Verder schrijf ik ook aan mijn blog (wil ik binnenkort weer opnemen): daarin zoek ik op mijn manier naar waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Ik leg graag de link tussen wereldbeeld en psychologie (sara-reyniers.be). Qua informatie luister ik vaak naar podcasts (omdat lezen er meestal niet van komt): ZIGO natuurlijk en daarnaast vooral De Correspondent, de Ezra Klein Show en de Marie Forleo podcast.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord