Sigrid Bousset: Minder maar dieper

Vrome vrienden,

We hadden niet eerder een gast aan tafel met zoveel ervaring in de culture wereld als nu met Sigrid Bousset. Cultuurministers adviseren, literaire festivals organiseren, in jury’s zetelen, de Vlaamse letteren promoten in het buitenland, schrijvers begeleiden, ze deed het. Allemaal. (Echt. Zot hé?)

Wat Sigrid in onze ogen extra cool maakt, is dat ze niet enkel met haar twee benen in de artistieke wereld staat. Ze staat met diezelfde benen middenin de realiteit, waarin het vinden van centen voor cultuur een behoorlijke hachelijke onderneming is. En ze blijft proberen.

Bij ons geen stem die je niet moet horen.
Sigrid Bousset:

Bekijk of beluister hier gratis het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/sigrid-bousset/

In het gesprek met Sigrid ontdek je waarom we met Zwijgen is geen optie niet gesubsidieerd zijn. Wil je dat wij toch blijven bestaan, word dan nu Mecenas. We hebben je nodig.

Als het buiten stormt, heb je goede ramen nodig. En lieve, nieuwsgierige mensen om samen mee door de ramen te kijken en vragen te stellen over waarom die storm en wat er aan te doen. En iemand, misschien, om de deur open te doen en elke doorweekte ziel een handdoek, een kop koffie en een hoop mogelijke oplossingen aan te bieden.

Zet de deuren open en hou jouw handdoeken klaar.
We zoeken samen.
Naar oplossingen.

Avanti,
Tom & Anthony

ps: Een applaus
pps: voor de zorg.
ppps: Een canon
pppps: van onze cultuur.
ppppps: Als het maar
pppppps: Geen centen kost.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

We kregen een aanbod van De Persgroep: voor niet minder dan vijf miljoen (!) dukaten wilden ze de teksten bij onze uitschrijflinks overkopen. Vijf miljoen dukaten. Hoeveel is dat, in Belgische frank?

We weten dat het niet mag. Dus hou het op een virtuele knuffel, aan al het horecapersoneel van Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie